Kavurmalı Pilav

Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzetli bir pilav çeşidi olan kavurmalı pilav pirinç pilavı da olabilir bulgurla yapılan pilavda olabilir yani tamamen isteğe bağlıdır.
Kavurmalı pilav özellikle Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde düğün yemekleri olarak da tüketilmektedir. Kavurmalı pilav bu yörelerde daha çok ev dışında toplu olarak tüketilen yerlerde mevcuttur. Düğün ve özel günlerde büyük kazanlar içerisinde yapıldığına sıkça rastlanılmaktadır. Kalorisi oldukça yüksek ve doyurucu bir yemek türüdür. Yapımı kolay fakat içerisine et konulduğu için uzun süren bir yemek çeşididir. Türkiye'de yaşayıp kavurmalı pilavı tatmamak imkânsızdır diyebiliriz. Eğer bu lezzeti tatmadıysanız bir an önce tatmanızı tavsiye ederiz. Zaten et ve pilavın bu muhteşem uyumunu tattıktan sonra vazgeçmeniz mümkün değildir.

Kavurmalı Pilav için gerekli malzemeler


Pilav için

  • 2-3 su bardağı baldo pirinç
  • 150 gram tereyağı veya bir bardak zeytinyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber

Kavurması için

  • 600 gram dana kuşbaşı
  • İç yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilavın yapımı için pirinçleri güzel bir şekilde ayıklayıp yıkayalım.
Daha sonra içerisine tuzunu ve karabiberini koyup ılık suda bekletelim. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra tencerenin içerisine kaynar suyu koyup, yağını ekleyip son olarak da pirinci ilave edelim ve kısık ateşte pilavımızı pişirmeye başlayalım. Pilavın pişmesi için tenceremizi kapatıp kavurmasını hazırlamaya koyulalım. Kavurmanın içerisine atacağımız iç yağını küçük küçük doğruyoruz. 1 adet kuru soğanı da ince ince kıyıyoruz. Daha sonra ayrı bin tencereye iç yağını koyuyoruz ve eritmeye başlıyoruz. İç yağı erittikten sonra içerisine eti koyuyoruz ve suyunu tam çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine ince ince kıydığımız kuru soğanı, tuzu ve karabiberini ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Deyim yerindeyse soğan içerisinde ölene kadar etimizi pişirmeye devam ediyoruz. Bu işlem gerçekleşirken muhtemelen pilavımız suyunu çekmiş ve pişmiş olacaktır. Pilavımızı bir süre dinlendiriyoruz bu süre yaklaşık 20 dakikadır. Pilavımızı servis tabaklarına koyuyoruz ve üzerine kavurduğumuz etleri iyice yayıyoruz. Kavurmalı pilavımız hazır ve sıcak bir şekilde servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Kavurmalı pilavı sağlıklı bir insan gayet rahat bir şekilde korkmadan tüketebilir. Fakat içerisinde et ve yağ olduğu için kilo yapması normaldir. Eğer doktorunuz kırmızı eti yasaklamadı ise ve kolesterol hastası değilseniz bu lezzeti sık sık sofralarınıza misafir edebilirsiniz.
21.01.2024 07:03:19
Kavurmalı Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kavurmalı Pilav Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kavurmalı Pilav"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı, Patlıcan birçok yemekte kullanılan ve oldukça sağlıklı olan bir yemek türüdür. Fakat patlıcanlı bulgur pilavı ise oldukça lezzetli ...
Devamını Oku

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, Kepekli pirinç işlem görmemiş pirinçtir. Kepeği ayrıştırılmadığı için doğaldır. Kepekli pirinç besleyici, doyurucu ve çok faydalıdır. ...
Devamını Oku

Özbek Pilavı

Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütün ...
Devamını Oku

Acem Pilavı

Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur ve pirin...
Devamını Oku

Arap Pilavı

Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup baya...
Devamını Oku

Afgan Pilavı

Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir. Afganistan'da her 21 Mart'ta Nevruz sebebiyle Afgan pilavı yapıl...
Devamını Oku

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten...
Devamını Oku

Azeri Pilavı

Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çeşidi ol...
Devamını Oku

Fıstıklı Pilav

Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir ...
Devamını Oku

Havuçlu Pilav

Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Far...
Devamını Oku

Fırında Pilav

Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini...
Devamını Oku

Çin Pilavı

Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle ya...
Devamını Oku

Garnitürlü Pilav

Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak gar...
Devamını Oku

Fırında Tavuklu Pilav

Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir i...
Devamını Oku

1 Tabak Pilav Kaç Kalori?

Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo ...
Devamını Oku

İran Pilavı

İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olurs...
Devamını Oku

İtalyan Pilavı

İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları b...
Devamını Oku

Kabaklı Pilav

Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o ka...
Devamını Oku

İç Pilav

İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel ola...
Devamını Oku

Bulgur Pilavı Sade

Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024