Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzetli bir pilav çeşidi olan kavurmalı pilav pirinç pilavı da olabilir bulgurla yapılan pilavda olabilir yani tamamen isteğe bağlıdır.
Kavurmalı pilav özellikle Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde düğün yemekleri olarak da tüketilmektedir. Kavurmalı pilav bu yörelerde daha çok ev dışında toplu olarak tüketilen yerlerde mevcuttur. Düğün ve özel günlerde büyük kazanlar içerisinde yapıldığına sıkça rastlanılmaktadır. Kalorisi oldukça yüksek ve doyurucu bir yemek türüdür. Yapımı kolay fakat içerisine et konulduğu için uzun süren bir yemek çeşididir. Türkiye'de yaşayıp
kavurmalı pilavı tatmamak imkânsızdır diyebiliriz. Eğer bu lezzeti tatmadıysanız bir an önce tatmanızı tavsiye ederiz. Zaten et ve pilavın bu muhteşem uyumunu tattıktan sonra vazgeçmeniz mümkün değildir.
Afiyet olsun.