Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı pilav, içeriğinde kullanılan malzemelerin ve baharatların oluşturduğu eşsiz tat ile herkesin beğenisini kazanır. Bu pilav, farklı yörelerde sıklıkla tercih edilen ve özellikle sulu yemeklerin, türlü yemeklerin yanında mükemmel bir lezzet olarak sunulur. Bu makalede, safranlı pilav tarifini, içeriğinde kullanılan malzemeleri ve yapılışını detaylı bir şekilde anlatacağız. Pilav tarifleri arasında en çok tercih edilen yemeklerden biri olan safranlı pilavı büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdiklerinizle beraber afiyetle yemeniz dileğiyle. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım, hepinize kolay gelsin.

Safranlı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 paket tavuk bulyon
  • Yarım litre sıcak su
  • 5 çorba kaşığı katı yağ
  • 3 kaşık Antep fıstığı
  • 3 tatlı kaşığı safran
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Safranlı Pilav Nasıl Yapılır?

Safranlı pilav tarifine, öncelikle bir tavada yağı eriterek başlayalım.

Tel şehriyeleri kızan yağa ilave ederek 5 dakika kadar kavuralım.

Önceden hazırlanarak 15 dakika kadar sıcak suda bekletilen, süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş olan pirinçleri ekleyelim.

Haşlanmış bezelyeleri ve kabukları soyulmuş Antep fıstıklarını da ilave edelim.

3 tatlı kaşığı safranı ve tavuk bulyonu 1 su bardağı sıcak suda eritelim ve pilavın içine ekleyelim.

Hazırlanan pilavın tuzunu da atarak 15 dakika kadar kısık ateşte pişirelim, ardından ocaktan alalım.

Pişen pilavı 15 dakika demlenmeye bırakalım ve ardından servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Safranın kaliteli ve gerçek olmasına özellikle dikkat edin, çünkü safran pilavın ana lezzet kaynağıdır.

Safranlı pilavın yanında cacık veya yoğurtlu mezeler servis edebilirsiniz, bu pilavın lezzetini daha da artıracaktır.

Safranlı pilavı, davet sofralarınızda ana yemeklerin yanında şık bir garnitür olarak da kullanabilirsiniz.

Safranlı pilavın renginin daha canlı olması için safranı sıcak suda iyice çözündürerek kullanmanız önerilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kore Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kore Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Afgan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Afgan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pilav Tarifi ve Malzemeleri