Nohutlu Pirinç Pilavı

Nohutlu Pirinç Pilavı

Nohutlu Pirinç Pilavı, Her ne kadar pirinç pilavının kilo yaptığı, çok tüketmemek gerektiği yönünde görüşler ortaya çıksa da, önceden beri bir alışkanlık olmasının yanı sıra tadı da fazla sevilen, pirinç pilavsız sofra kurulduğu enderdir. Pirinç pilavı çoğunlukla bir ek yemek olarak hazırlansa da hakkı verilerek yapıldığında, yanında başka bir yemeğe gerek kalmayacak kadar doyurucu ve lezzetli bir yemektir.

Pirinç pilavı pişirmenin önemli ip uçları:
  • En önemli noktası, pilav ölçüsüdür. "1/1,5" bir bardak pirince, 1,5 bardak su ile pirinç pilavının lapa olma ihtimali neredeyse tamamen ortadan kaldırılabilir. Pirinci daha önceden tuzlu ve sıcak suda bekletmişseniz bu oran "1/1" bir bardak pirinç, bir bardak su olmalıdır.
  • Pilav yapılacak pirince, üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ilave edilip, biraz tuz ve 3-4 damla limon suyu eklemek en az 20 dakika kadar bekletildikten sonra bol soğuk su ile yıkanır.
  • Pilavda görüntü açısından zeytinyağı, lezzet vermesi için tereyağı kullanmak gerekir.
  • Çoğunlukla yaygın olan pirinç pilavı pişirmedeki kavurma uygulamasında, tereyağı ve zeytinyağı aynı oranda olması pirinçlerin şeffaflaşana kadar iyice kavrulması gereklidir.
  • Tencereye konulup, kavrulan pirincin üzerine, renginin beyaz olması için 2-3 damla limon suyu, tuz ve bir çay kaşığı şeker eklenerek, ölçüye göre sıcak suyu katılarak kaynatılıp, kaynama işlemi başlayınca ocağın altı kısılmak suretiyle pişmeye bırakılmalıdır.
  • Pilav kaynayıp pişmeye bırakılırken eklenecek bir tatlı kaşığı zeytinyağı, pirincin yapışmasına engel olur.
  • Pilavın güzel olması için, kullanılacak pirincin kalitesi de önemlidir.
  • Pilav piştikten sonra üzeri bir kağıt havlu ile örtülüp dinlendirilmelidir.
Dikkat edildiğinde, mükemmel sonuç veren bu küçük ama etkili püf noktalarla pirinç pilavının lezzetine lezzet katılacaktır.

Nohutlu pirinç pilavı malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Yapılışı: Pirinci, iyice yıkayarak süzgeçte suyunu süzmesini sağlayınız. Pirinç pilavı için verilen püf noktaları izleyiniz. Tencere ya da tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup tereyağı eriyince pirinçleri ilave edip, pirinçler tane tane olana kadar kavurunuz. Kavrulan pirince tuzunu ve su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Başta yüksek ateşte kaynatınız, kaynamaya başlayınca pilava haşlanmış nohutları ekleyip, kısık ateşte pilavı pişmeye bırakınız. Suyunu tamamen çekince altını kapatıp, dinlenmeye bırakınız. Dinlenen pilavı karabiber serpip servis yapınız.
Son Güncelleme : 17.09.2018 03:01:32
Nohutlu Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Nohutlu Pirinç Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Nohutlu Pirinç Pilavı"
Kendimi Bildim Bileli nohut yemeğine bayılırım. Birde yanında pilav varsa benim için mutluluk sebebidir diyebilirim. Genelde dışarıda yemek yediğim zaman nohutlu pilavı tercih ederim. Evde kendim de yapmak isterim açıkçası. Acaba nohutlu pilav yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Özlem . 08.10.2018 17:15:59
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019