Patlıcanlı Etli Pilav

Patlıcanlı Etli Pilav

Patlıcanlı Etli Pilav, Bu pilav çeşidi çok lezzetli ve kalori bakımından çok olan bir pilav çeşididir. Evinizde malzemeler olduğu sürece kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İster kendi canınız istediğinde isterse bir misafiriniz geldiğinde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Gelelim patlıcanlı etli pilav yapmaya.

Patlıcanlı Etli Pilav Yapmak İçin Malzemeler

  • 3-4 adet uzun patlıcan

Et Sotesi İçin

  • Yarım kilo dana kuşbaşı et
  • 1 adat kırmızı biber
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı

Pilavı İçin

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı et suyu
  • Tuz

Patlıcanlı Etli Pilav Yapılışı,

Elinize bir tencere alarak içerisine eti koyunuz ve içerisine su ekleyip ocağın üzerine koyunuz. Ocağın altını yakarak kaynamasını bekleyiniz. Etler kaynayınca üstüne biraz tuz atarak karıştırınız. Etleri suyun içerisinden tencereden alarak bir tabağa koyunuz. Daha sonra pilavı için pirinci kaynamış suda 10 dakika bekletiniz. 10 dakika beklettikten sonra pirinci ovarak güzel bir şekilde yıkayınız ve süzgeç yardımıyla suyunu süzünüz. Daha sonra elinize bir tencere alarak içerisine ter yağını koyunuz ve eritiniz. Daha sonra sıvı yağını tencerenin içerisine ekleyiniz. Biraz yağ kızınca yıkadığınız pirinçleri ilave ediniz ve pirinçler tana tana olana kadar kavurunuz. Daha sonra et suyunu kavrulan pirincin üzerine ekleyerek tuzunu atınız ve karıştırınız. Karıştırdıktan sonra tencereniz kapağını kapatınız ve kısık ateşte 10 dakika pişiriniz. Piştikten sora ocaktan tencerenizi indiriniz. Sonra patlıcanları alaca şekilde soyunuz ve ince uzun bir şekilde kesiniz. Kestiğiniz patlıcanların üzerine tuzu ile harmanlayınız. Elinize bir tava alarak içerisine bolca sıvı yağ koyunuz biraz tuz atınız ve ocağın üzerine koyunuz. Biraz yağ kızınca patlıcanları önlü arkalı pişiriniz ve bir borcama alınız. Et sotesini hazırlamak için soğanları ince ince biberleri de iri iri doğrayınız. Domateslerinde kabuğunu soyarak küp küp doğrayınız. Daha sonra bir tavanın içerisine sıvı yağ koyarak ocağın üzerine koyunuz. Biraz yağ kızınca soğanları ve biberleri içine atınız rengi dönene kadar kavurunuz. Sonra haşladığınız eti ilave ederek kavurmaya devem ediniz. Daha sonra domatesleri içerisine koyunuz ve karıştırınız. Son olarak karabiberi, kırmızı toz biberi ve tuzu atarak kavurunuz ve ocaktan indiriniz. Kavurduğunuz malzemeleri borcamdaki patlıcanların üzerine yayarak dökünüz. Hazırladığınız pilavın içerisine bir su bardağı et suyu ekleyerek etlerin üzerine yayarak dökünüz. 180 derece ısınmış fırının içerisine borcamı koyunuz ve 15 dakika pişiriniz. Piştikten sonra fırından çıkarınız. Patlıcanlı etli pilav hazır hala gelmiştir.

Afiyet Olsun

Son Güncelleme : 02.10.2018 17:50:37
Patlıcanlı Etli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Patlıcanlı Etli Pilav Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Patlıcanlı Etli Pilav"
Önce pilavı pişirip ardından patlıcanı pişirdim ancak pilav lapa oldu lapa olmaması için nasıl pişirmeliyim pif noktası var mı bu tarifin sizin söylediklerinizi harfiyen yaptım oysa ki
Letafet . 24.10.2018 00:47:05
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019