Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı; Her yemeğin yanına yapılan ve lezzetli oluşuyla sürekli tercih edilen pilav çeşitlerinden biri de kuskus pilavıdır. Farklı Kuskus pilavı yapılmaktadır. Bazı tariflerden birkaçı şunlardır;
Malzemeler;
  • 2 su bardağı kuskus
  • yarım çay bardağı şehriye
  • 3 su bardağı su
  • bir miktar zeytinyağı
  • bir tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı ; Orta boy tencerenin içine zeytinyağını koyun ve üzerine şehriyeleri ekleyin ve kavurun. Kavrulan şehriyenin üzerine kuskusları ekleyin ve kavurun. Kuskus kavrulduktan sonra üzerine kaynamış suyu ve tuzunu ilave ederek karıştırın. Daha sonra ağzını kapatarak kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Domatesli Kuskus Pilavı Malzeme Listesi;
  • 2 su bardağı kuskus makarna
  • 1 adet orta boy yemeklik domates
  • 2 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3-3,5 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı; Öncelikle domatesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve rendeleyin. Bu işlemi tamamladıktan sonra 3 su bardağı su kaynatın ve hazır da bekletin. Daha sonra tencerenin içine zeytin yağını ve tereyağını koyun. Yağ ısındıktan sonra üzerine rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Domatesleri diriliği gidene kadar kavurun. Bir kaşı yardımıyla ezebilirsiniz. Daha domateslerin üzerine kuskus makarnalarını ilave edin. İyice karıştırın. Kaynatmış olduğunuz 3 su bardağı suyu ve tuzunu üzerine ilave ederek karıştırın. Daha sonra su kaynamaya başlayınca altını kısın ve tencerenin ağzını kapatın. Suyunu çekene kadar bekleyin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve servis edin. Afiyet olsun.

Soğanlı Kuskus Malzeme Listesi;
  • 2,5 su bardağı kuskus makarna
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy yemeklik domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet orta boy yemeklik kuru soğan
  • bir miktar tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su ya da et suyu

Hazırlanışı; Öncelikleri bir tencerenin için de yaklaşık 5 dakika kuskusları haşlayın. Haşlanan kuskusların suyunu süzün. Daha sonra pilavı yapacağınız tencerenin içine tere yağını koyun ve üzerine ince kıyılmış soğanları ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulmaya yakın rendelenmiş domatesleri ya da salçayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra yarım çay bardağı sıcak suyu ilave edin kısık ateşte soğanlar suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra tercihe göre 2 su bardağı sıcak et suyunu ya da suyu tencereye dökün, kuskusları da ilave edin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tuzunu ve karabiberini de ilave ederek tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve yaklaşık 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 08.11.2018 08:42:19
Kuskus Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kuskus Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

2 Yorum Yapılmış "Kuskus Pilavı"
Kus kus pilavını ben de tarifinize uygun bir şekilde tereyağı ve zeytinyağı ile yapmayı planlıyorum. Ancak tam olarak nerede meşhur bir pilav türü olduğunu merak ediyorum. Kus kus pilavı nereye ait olan bir pilavdır.
Saman . 08.09.2018 02:39:37
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Kus kus pilavını ben de tarifinize uygun bir şekilde tereyağı ve zeytinyağı ile yapmayı planlıyorum. Ancak tam olarak nerede meşhur bir pilav türü olduğunu merak ediyorum. Kus kus pilavı nereye ait olan bir pilavdır.
Saman . 08.09.2018 02:39:37
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019