Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri

Bulgur pilavı çeşitleri, yöresel olarak farklı şekilde, farklı malzemelerle yapılan buldur pilavı tarifleri bulunmaktadır. Her biri birbirinden lezzetli olan bulgur pilavı çeşitleri sofralarımızı süsler. Pilav deyince pirinç ve bulgur vazgeçilmez malzemelerdir. Bunların domatesle, etle, tavukla, patlıcan, pazı, ıspanak gibi sebzelerle hazırlanmış değişik pilav tarifleri bulunmaktadır. Bazılarını yardımcı yemek olarak, bazılarını ise ana yemek olarak bile servis edebilirsiniz. Sizler için değişik bulgur pilavı çeşitleri arasından örnek tarifler hazırladık. Umarız beğenirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Domatesli bulgur pilavı: bu tarif bulgur pilavı çeşitleri arasında en fazla tercih edilen, her evde yapılan bir tariftir. Yaz geldiğinde domateslerin lezzetli olduğu dönemde bulgur pilavını bu şekilde pişirmeyi deneyebilirsiniz. Malzeme listesini hazırlayarak pilavı yapmaya başlayalım.
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 2 diş sarımsak

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?


Bulgur pilavı yapacağınız tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri koyarak kavurmaya başlayın. Domates salçasını da ilave ederek kavurmaya devam edin. İçine rendelediğiniz domatesleri de atın. Bir süre pişirince pilavın suyunu sıcak olarak ilave edin. Yaklaşık 5 su bardağı sıcak su yeterli gelecektir. Arzu ederseniz içine et bulyonda ilave edebilirsiniz. Tuzunu ve karabiberini de koyun. Karışım kaynadığında, içine bulguru ilave edin. Ocağın altını kısarak pilavı pişirin. Domatesli bulgur pilavını 5-10 dakika dinlendirerek sıcak servis yapın. Yanında yoğurt servisi de yaparsanız harika olur.

Afiyet olsun.

Meyhane pilavı: bu bulgur pilavı türü de oldukça sevilir. Pilavın özelliği içindeki malzemelerin bol olması ve pilavın iyice demlenerek tane tane olmasıdır. Bu tarifi de seveceğinizi umuyoruz. Malzemeleri paylaşarak pilavın yapımına geçelim.
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı tercihen tavuk suyu
  • 5-6 adet sivri yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır?


Tencerenin içinde tereyağını eritin, içine zeytinyağını da ilave ederek kızdırın. Buna yemeklik doğranmış soğanları, yeşil biberleri ve sarımsakları ilave ederek kavurmaya başlayın. İçine kırmızı pul biberi, doğranmış domatesleri de ilave ederek pişirmeye devam edin. Bulguru yıkayarak süzdürüp, sıcak tavuk suyu ile tencereye koyun. Ocağın altını kısarak, meyhane pilavının pişmesini bekleyin. Ardından 15 dakika kadar pilavı dinlendirin ve servisi yapın. Bulgur pilavı çeşitleri arasında oldukça sevilen bir tarif olduğundan pilavınızı yiyenler eminiz beğenecektir.

Afiyet olsun.

Bulgur pilavı çeşitleri her yörede farklı malzemeler kullanılarak, baharatlarla lezzetli bir şekilde yapılmaktadır. İsterseniz pilavı yaparken içine ıspanak, pazı gibi yeşil yapraklı sebzeler ilave ederek, hatta en son aşamada bir kâse kadar yoğurt ilave ederek farklı bir bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Bu tür tarif özellikle Kastamonu mutfağında çok tercih ediliyor. Damak tadınıza göre sizlerde farklı tarifler yaratabilirsiniz.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:31:25
Bulgur Pilavı Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bulgur Pilavı Çeşitleri Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Bulgur Pilavı Çeşitleri"
Bulgur pilavının hemen hemen tüm çeşitlerini çok seviyorum ama en çok salça ve sebze olanını çok seviyorum. Siz en çok hangisini tavsiye edersiniz? Benim için en önemlisi biraz kuru değil de sulu olması.
Abdülvedud . 11.09.2018 02:27:12
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir.Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır2 tane orta boy kabak2 tane orta boy hav...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Siez Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024