Bezelyeli Havuçlu Pilav Bezelyeli havuçlu pilav, pirinç ile yapılan, sebzeli pilav sevenler için klasik ve kolay bir lezzettir. Havuç ve bezelyenin birleşimi bu tarifte de mevcuttur. Pilavda kullanacağınız havuç ve bezelyeyi taze olarak haşlamanız yahut yağda hafifçe sotelemeniz pilavı daha lezzetli yapacaktır. Ayrıca, sebzeli yemeklerde kullanmak üzere bezelye ve havucu önceden haşlayıp konserve olarak saklamak da mümkündür. Garnitür olarak konserve edilen havuç ve bezelyeleri pilav için ayrıca sotelemeye gerek yoktur. Bezelyeli Havuçlu Pilav Malzemeleri
Bezelyeli Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır? İlk olarak, pirinçleri bir çorba kaşığı tuz ile beraber sıcak suda ıslatın. Havuç güzelce soyularak haşlanır. Haşlanan havucu, bezelye büyüklüğünde keserek bezelyelerle birlikte bir miktar margarin yağında sote edin. Dereotlarını ayıklayıp ince ince kıydıktan sonra bezelyelerin üzerine ilave edip ocağın altını kapatın. Pirinçlerin suyu soğuduktan sonra, pirinçleri bol suyla güzelce yıkayın. Kalan yağı bir tencere içerisine koyarak eritin. İçine suyu süzülen pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. Sote edilen sebzeleri ve üzerine bir parmak çıkacak kadar sıcak et suyunu veya suyu ilave ederek karıştırın ve tencerenin ağzını kapatarak pişirmeye bırakın. Pilav suyunu çekinceye kadar ve su kaynayana kadar kuvvetli ateşte, su kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirmeye devam edilir. On dakika pişirildikten sonra ocağın altını kapatın. Pilav, on beş dakika dinlendirildikten sonra harmanlanarak servis yapmaya hazır hale gelir. Ekstra Bilgiler Bezelyeli havuçlu pilav, yanında yoğurt veya cacık ile servis edildiğinde lezzetini artırır. Ayrıca, pilavın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek görsel ve tat açısından zenginleştirebilirsiniz. Pilavın yanına tavuk veya et yemekleri de iyi bir uyum sağlar. Afiyet olsun. |
Oyhan
15 Temmuz 2024 PazartesiBezelyeli havuçlu pilav yaparken pirinçlerin tane tane olması için ne kadar kavurmak gerekli? Ayrıca, havuç ve bezelyeyi daha önceden haşlayarak kullanmak tat farkı yaratır mı?
Cevap yazAdmin
15 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Oyhan,
Pirincin tane tane olması için yaklaşık 5-7 dakika kadar kavurman yeterli olacaktır. Pirinçleri kavururken şeffaflaşmaya başladıklarını göreceksin. Bu, pirinçlerin pilavda tane tane olmasına yardımcı olur. Havuç ve bezelyeyi önceden haşlamak ise tat farkı yaratabilir. Haşladığın sebzeler daha yumuşak olacak ve pilavın içinde daha homojen bir dağılım sağlayacaktır. Ancak, sebzeleri direkt olarak pilava eklemek daha taze ve hafif kıtır bir lezzet sunabilir. Bu, tamamen senin damak zevkine kalmış bir durum. Afiyet olsun!