Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur pilavı, yöresel olarak her bölgeye ait birçok tarifi bulunan bir lezzettir. Doğu yörelerinde tereyağlı ve sade yapılan bulgur pilavı, daha iç kesimlerde bol salçalı ve sebzeli tercih edilmektedir. Tarifimizdeki bulgur pilavı, et suyunun lezzetiyle salçalı ve sebzelidir. Tercihe göre pilavın içeriğindeki malzemeler havuç, patates, kabak, patlıcan gibi sebzelerle çoğaltılabilir.

Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • İki su bardağı pilavlık bulgur
  • İki adet orta boy kuru soğan
  • Bir diş sarımsak
  • İki adet yeşil biber
  • İki adet orta boy domates
  • Beş yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Dört su bardağı sıcak su
  • Bir adet et bulyon ya da dört su bardağı et suyu
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanları ve sarımsağı ince ince yemeklik olacak şekilde doğrayın. Domatesleri rendeleyin ve biberlerin çekirdeklerini çıkararak kıyın. Bir tencere içerisine soğanları ve sarımsakları alın. Üzerine bir miktar tuz ve yağları ekleyerek kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında biberleri ekleyerek iki dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine salçayı ve domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu çektikten sonra domateslere bulguru ekleyerek kavurmaya devam edin. Kaynayan suyun içinde bulyonu eriterek dört su bardağı suyu bulgurun üzerine döküp karıştırın. Kısık ateşte pilav suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak ocağın altını kapatarak suyunu çeken pilavın kapağını açın ve hafifçe karıştırın. Tencerenin ağzını havlu kâğıt ile kapatarak üzerine kapağını kapatın. Servis yapılıncaya kadar pilavı demlemeye bırakın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bulgur pilavını daha da lezzetlendirmek için içine ekleyebileceğiniz bazı malzemeler:

  • Havuç: Küp küp doğrayarak pilava renk ve tat katabilirsiniz.
  • Patates: Küçük küpler halinde doğrayarak pilavınıza katabilirsiniz.
  • Kabak: İnce dilimler halinde doğrayarak ekleyebilirsiniz.
  • Patlıcan: Küçük parçalar halinde doğrayarak pilavınıza ekleyebilirsiniz.
  • Bezelye: Haşlanmış bezelye ekleyerek pilavınıza farklı bir tat katabilirsiniz.

Bulgur pilavını farklı sebzelerle zenginleştirerek, besleyici ve lezzetli bir yemek haline getirebilirsiniz. Ayrıca, et suyu yerine sebze suyu kullanarak da vejetaryen bir seçenek oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bağdaş

12 Temmuz 2024 Cuma

Bulgur pilavı yaparken salça ve domatesin suyunu tamamen çekmesini beklediğimizde bulgurun kuru olmasını nasıl önleyebiliriz? Ayrıca, bulyon yerine evde hazırladığımız et suyunu kullanmak lezzeti ne kadar fark eder?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Bağdaş, bulgur pilavının kuru olmaması için salça ve domatesin suyunu tamamen çekmesini beklemeden bulguru ekleyebilirsiniz. Bu şekilde bulgur, sosun nemini daha iyi emer ve daha yumuşak olur. Ayrıca, pişirme süresi boyunca su miktarını kontrol ederek gerekiyorsa azar azar su ekleyebilirsiniz.

Evde hazırladığınız et suyunu kullanmak, pilavınıza daha derin ve zengin bir lezzet katacaktır. Doğal et suyu, bulyondan daha yoğun ve taze bir tat sunar, bu da yemeğinizin lezzetini önemli ölçüde artırabilir. Bu nedenle, imkanınız varsa ev yapımı et suyu kullanmanızı tavsiye ederim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri