Midyeli Pilav

Midyeli Pilav

Midyeli Pilav, Pilav çeşitlerinden biride midyeli pilavdır. İçindeki malzemeler her mevsim bulunur. Yapılması kolaydır genel olarak Türk ve Japon mutfağında yapılan midye pilav lezzetli ve midenize ağır gelmeyecektir. Pirinç ve yumuşak midyenin bir araya gelmesi ile damakta enfes bir lezzet bırakır. Denizde yaşayan midye familyası 'midyegiller'diye bilinir. Yaşadığı yerler deniz ve deniz içi kaya diplerinde bulunmaktadır. Midyenin dış kabukları iki eşit kabuk ile örtülmektedir. Solungaç solunumu yapmaktadırlar. Bildiğimiz üzere midyenin bir çok türleri vardır lakin bize deniz ve pilav için midye gerekir. Midyelerin tazeliğine dikkat ediniz. Deniz midyesi 14 sene yaşamaktadır. Midyeli pilav büyük, küçük her yaştaki insana hitap eder. Evinize gelen misafirlerinize midye pilavını gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Midyeli pilav İçin Malzemeler:

  • 30 Adet taze midye
  • 5-6 Baş orta boyda kuru soğan
  • 3 Su bardağı kaynatılmış su
  • 1 Su bardağından bir parmak eksik zeytin yağ
  • 1 Buçuk su bardağı pirinç
  • 1 kaşık tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar baharatı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet hormonsuz domates
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Midyeli Pilav Hazırlanışı: Öncelikle midyeler için geniş bir tencere çıkartınız. Midyeleri tencere içine koyup ocakta kaynatınız. Midyeler kaynadıktan sonra soğuk suyun altına koyup soğuması için bekletiniz. Soğuyan midyelerin kabuklarını açıp, yumuşak yerlerini çıkartınız. Farklı geniş bir tencerenin içine küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanları ve yağı ekleyiniz. Soğanlarınız pembeleşinceye kadar karıştırınız. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi ilave ediniz. Harmanladığınız karışımı güzelce karıştırınız. Üzerine midyeleri de ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavurunuz. Önceden ayıklamış ve güzelce yıkamış olduğunuz pirinçleri ekleyiniz. İstek üzerine baharatları ekleyiniz. Karışımı güzelce harmanlayınca sıcak suyunuzu ilave ediniz. Pilavın üzerine tuz ve şekeri ilave ediniz. Pilavın kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kaynamasını bekleyiniz. Midyeli pilavınız pişince altını kapatıp dinlenmeye alınız. 20- 25 Dakika dinlendikten sonra kapağını açıp tahta kaşık ile karıştırınız.

Son Güncelleme : 05.10.2018 21:42:05
Midyeli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Midyeli Pilav Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Midyeli Pilav"
Midyeli pilav yapmak için midye içini nereden bulabilirim? Marketlerde dondurulmuş halde satıldığını duymuştum ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ulutay . 30.08.2018
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019