Şehriye Pilavı Şehriye pilavı, çeşitli şehriye türlerinden yapılan lezzetli bir pilav çeşididir. Hazırlanması kolay ve oldukça lezzetli olan bu pilavı, yaz kış demeden kolayca yapabilirsiniz. İster arpa şehriye, ister tel şehriye, ister yıldız şehriye kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Şimdi birlikte şehriye pilavımızı yapalım. Şehriye Pilavının Malzemeleri
Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri rendeleyin ve kenara koyun; 4 su bardağı kaynar suyu hazır bekletin. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip eritin. Ardından arpa şehriyeleri ilave edip, orta ateşte renk alana kadar kavurun. Kavrulan şehriyelerin üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyip bir süre daha kavurun. Daha sonra 4 su bardağı kaynar suyu ve tuzu ekleyin. Tencere kaynamaya başladığında kapağını kapatın. Pilavın suyu çekildikten sonra ocağın altını kısıp 15 dakika demlenmeye bırakın. Bu süre sonunda pilavınız servise hazır olacaktır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Şehriye pilavı, çeşitli yemeklerin yanında garnitür olarak servis edilebilir. Ayrıca, içerisine dilerseniz ince doğranmış biber, havuç ya da mısır ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Besin değeri yüksek olan şehriye pilavı, çocuklar için de sağlıklı bir öğün olabilir. Şehriye pilavını farklı baharatlarla tatlandırarak damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Özellikle nane ve karabiber, şehriye pilavına çok yakışan baharatlar arasındadır. |