Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı

Midye pilavı, deniz ürünlerini sevenler için eşsiz bir lezzettir. Özellikle Eminönü gibi sahil bölgelerinde sıklıkla karşınıza çıkan bu lezzeti evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Şimdi sizinle bu lezzetli tarifi paylaşacağım. Emin olun ki pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

  • 1 adet limonun suyu
  • 50 adet kabuklu midye
  • 1 su bardağı zeytinyağı

İç Pilav İçin

  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 4 kesme şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Midyelerin üstlerini fırçalayarak temizleyin. Kabuklu olan bölümlerini birbirinden ayırmadan önce midyelerin uç kısımlarını bıçağın ucu yardımıyla açın. İçinde bulunan tüylü kısımları çıkarıp midyeleri su dolu bir kabın içerisinde 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve bir kenara alın.

Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Süzüp bol su ile yıkayın. Soğanları temizleyip ince kıyın. Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayın ve ılık suda beklettikten sonra süzün. Dolmalık fıstıkları teflon bir tavaya koyup sararıncaya kadar kavurun.

Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip kavurun. Pirinci ilave edip kısık ateşte alttan üste doğru karıştırarak 10 dakika kavurun. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şeker ekleyip tekrar karıştırın. Kısık ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. Kıyılmış dereotu ekleyip ocaktan alın ve 20 dakika dinlendirin.

Midyelerin bir tanesinin içini bir çorba kaşığı kadar pilav ile doldurun. İki kapağı üst üste getirip kapatın. Diğer midyeleri de aynı şekilde doldurun.

Bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini porselen bir tabakla kapatın. Düşük ateşte 25 dakika pişirin. Kapağını açıp üzerine limon suyu ekleyin ve pişen midye dolmaları servis tabağına alarak ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Midye pilavını yaparken midyelerin taze olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca iç pilavın lezzetini artırmak için baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Bu tarif, sofralarınıza hem lezzet hem de görsellik katacak.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni