Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Midye Pilavı

Midye Pilavı

Midye Pilavı, bu tarifimiz ara sıcaktır. Midyeden hoşlanan herkesin denemesi lazımdır. Ben Eminönü'nde bir yerde denemiştim ve çok hoşlanmıştım. Hemen tarifini araştırdım ve bulup kendime göre tarifini uyguladım. Emin olun ki pişman olmayacaksınız.

Midye dolma malzemeleri

  • 1 adet limonun suyu
  • 50 adet kabuklu midye
  • 1 su bardağı kadar zeytinyağı

İç pilav için

  • 2 su bardağı kadar pirinç
  • 6 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı kadar dolmalık fıstık
  • 3 çorba kaşığı kadar kuş üzümü
  • 4 kesme şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 kahve fincanı kadar zeytinyağı
  • 4 su bardağı kadar sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kadar yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kadar karabiber
  • 1 adet demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

Midye dolma nasıl yapılır?


Lezzet sofralarınız için mükemmel yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Midyelerin üstlerini fırçalayıp temizleyin. Kabuklu olan bölümlerini birbirinden ayırmadan önce midyelerin uç kısımlarını bıçağın ucu yardımı ile açın. İçinde bulunan tüylü kısımları elinizle çıkartıp kabukları su dolu bir kabın içerisine 15 dakika kadar bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve bir yere alın. Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin. Süzüp bol su ile yıkayın. Soğanları temizleyip ince kıyın. Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayıp Ilık suda beklektikten sonra süzün. Dolmalık fıstıkları teflon bir tavaya koyup sararıncaya değin kavurun.

Tencerede 1 fincan kadar zeytinyağını ısıtın. Soğanı koyup kavurun. Pirinci ilave edip kısık ateşte alttan üste doğru karıştırarak 10 dakika kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü koyup karıştırın. Üstüne 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şeker koyup tekrar karıştırın. Kısık ateşte pirinçler diri kalacak bir biçimde pişirin. Kıyılmış dereotu koyu ocaktan alın 20 dakika kadar dinlendirin. Midyelerin bir tanesini alıp içini bir çorba kaşığı kadar pilav koyun. İki kapağı üst üste getirip kapatın. Öbürlerini de aynı biçimde doldurun.

Bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek biçimde sıralayın. Üstüne zeytinyağını gezdirip 3 su bardağı kadar sıcak su koyun. Üzerini porselen bir tabakla kapatın. Düşük ateşte 25 dakika kadar pişirin. Kapağını açıp üzerine limon suyunu koyup, pişen midye dolmalarını servis tabağına sıralayıp ılık servis yapın. Midye dolmaartık hazır, afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 07:32:29
Midye Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Midye Pilavı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Midye Pilavı"
Midye yemeği çok seviyorum. Sultanahmete gittiğim zaman orada tesadüfen midye pilavı yeme fırsatım oldu. Oldukça çok beğendim. Ben de yapmak istiyorum. Acaba midye pilavı yapmak için almam gereken malzemeler nelerdir? Midye pilavının hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Ümeyra . 05.11.2018 08:54:27
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir.Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır2 tane orta boy kabak2 tane orta boy hav...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Siez Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024