Esmer Pirinç Pilavı

Esmer Pirinç Pilavı

Esmer Pirinç Pilavı; Esmer pirinç ilk var oluş dönemlerinde fazlası ile olan ottur. Oıyza Glaberrima ve Oryza adlı tam iki türü kapsamaktadır. Yurdumuzda genelde beyaz renkli türü yenilmek ile beraber daha birçok türü vardır. Ancak beyaz pirincin ilk hali de beyaz renkli değildir. Pirinç işlendikten sonra beyaz bir renk almıştır. Pirinç dünya çapında en çok yenilmekte olan bir tahıl ürünüdür. Antartika haricinde bütün kıtalar da pirinç yetiştire bilme imkanı vardır. Doğu ilke sınırları içinde yüzyıllar boyunca diyet yemek çeşitlerinin yapısını pirinç oluşturmaktadır. Pirinç tüketimi bakımından tam 5000 senelik bir geçmişe sahip olmaktadır. Çin ülkesinde oldukça fazla tüketilmekte olan bir tahıl türüdür. Hazreti İsa'dan önce dördüncü yüzyılda pirinç Mısır ülkesine gelmiştir. Aynı zamanda da Hindistan ülkesinde esmer pirinci Avrupa ile Yunanistan boylarına ulaştırarak son olarak da Birleşik Devletlere ihraç edildiği bilinmektedir. Esmer pirinç üretimi yedinci yüzyılın son zamanlarından itibaren Birleşik Devletler tarım hayatında da yer almaktadır. Esmer pirinç genelde bebeklere verilmesi tavsiye edilen ilk aktı besindir. En az alerji yapan tahıldır esmer pirinç. Bu nedenle bebeklerde başlangıç besini olarak anne adaylarına önerilen tahıl çeşididir. Esmer pirinç tam üç tane çekirdek katmanı içerir. Esmer pirinç pekli, besi dokulu ve filizli yapısı sayesinde beyaz pirinçten çok daha fazla besin maddesi içermektedir. Normal beyaz pirinç çok daha fazla kalori oranına sahip olduğundan dolayı biz bugün esmer pirinç pilavı yapacağız hadi başlayalım.

Esmer Pirinç için Gerekli Olan Malzemeler
  • Bir, iki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince tuz
  • Bir su bardağı esmer pirinç
  • Üç su bardağı sıcak su
  • Bir, iki yemek kaşığı tereyağı
Esmer Pirinç Pilavı Yapılışı

İlk önce esmer pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu süzdürün. Daha sonra tencere içinde tere yağını eritin. Eriyen tere yağının içine sıvı yağını da ilave ederek karıştırın. Sonra suyunu iyice süzdüğünüz esmer pirinçleri ve tuzu da tencere içine ilave edin. Tencerenin altını iyice kısın hiç bırakmadan devamlı karıştırarak tam beş, yedi dakika kadar kavurun. Daha sonra suyunu da ilave ederek bir kez daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler iyice suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Enfes esmer pirinç pilavı hazır servis yapmadan önce karıştırarak tane, tane olmasını sağlayın.
Son Güncelleme : 25.09.2018 16:23:28
Esmer Pirinç Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Esmer Pirinç Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Esmer Pirinç Pilavı"
Pirinçin kan şekerini yükselttiği ve bindin dolayında erken acıkmaya neden olduğunu biliyorum. Bunu içinde genellikle bulgur pilavını tercih ediyorum. Bir makalede esmer pirinç pilavının besin değerinin ve özellikle şeker oranının normal pirinçten daha düşük olduğu ve bunun içinde tüketilmesi gerektiği yazıyordu. Esmer pirinç pilavın etse e nasıl yetişir?
Özen . 06.11.2018 07:28:03
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019