Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Fırında Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Etli Pilav

Fırında yapılan etli pilav oldukça lezzetli bir yemektir. Ana yemekleri tamamlayıcı olarak kullanılan pilavın ülkemizdeki yeri bellidir. Hemen hemen her yemek öğününde pilav arayışı içerisine gireriz. Fırında etli pilav, klasik pilav tercih etmeyenler için ideal bir çeşittir. Besin değeri oldukça yüksek, besleyici ve doyurucu özellikleri ile bilinmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Zaman almadan bu lezzetli yemeği sofralarınızda görebilirsiniz. Özellikle misafir ağırlamalarında mutlaka sofralarda bulunması gereken bir pilav çeşididir. Sunum yapılan kişilerden tam not alacağınızı düşündüğümüz fırında etli pilav tarifini sizler için paylaşıyoruz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında Etli Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 dal defne yaprağı
  • 1 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Fırında Etli Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle eti kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra düdüklü tencere içerisinde etin üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Ardından defne yaprağını ekleyin. Havuçları doğrayarak, soğanı ve sarımsakları soyarak bütün şekilde tencere içerisine koyun. Tuzunu ekleyin ve biraz da karabiber serpiştirdikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını yakın. Düdüklü tencerenin düdüğü çaldıktan itibaren saat tutarak kısık ateşte yarım saat pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatarak tencereyi soğuk su altına tutarak havasını alın ve kapağını açarak kuşbaşı etleri süzgeçle alın.

Daha sonra pilav yapılacak tencere içerisine etleri koyarak ocağın altını yakın. İçerisine tereyağını ekleyin. Kuşbaşı et kavrulurken, siz de pirinçleri bol suyla yıkayarak kuşbaşı etlerin içerisine ilave edin ve kavurun. İsteğe bağlı olarak kekiği de ekleyerek pilavın suyunu ilave edin. Düdüklü tencere içerisindeki sudan alarak pilav suyuna kullanın. Tüm malzemeler ocakta kavrulduktan sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına tencereyi sürün. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pilavı pişirdikten sonra pirinçler suyunu çekince fırını kapatarak tencereyi fırın içerisinden alın. 5 dakika kadar pişen pilavı dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Fırında etli pilav artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Afgan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Afgan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Üzümlü Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Diyet

Bulgur Pilavı Diyet

Esmer Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Esmer Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Firik Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Fasulyeli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri