Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pilavın Püf Noktaları

Pilavın Püf Noktaları

Pilavın Püf Noktaları, Pilav Türk mutfağının dayanılmaz lezzetlerinden biridir. Tane tane olsun ama kuru olmasın, yumuşacık olsun ama lapa olmasın diye diye bazılarımız için pilav uygulamak kâbus haline dönüşebilir. Pilavımızın onay görmesi hemen hemen harika pilav yapmamıza bağlanır. Pilavı tutturmak da kolay değil ve ustalık isteyen bir iştir. Herkes harika pilav yapamaz. Bir usta olsanız dahi bazen pilav dilediğiniz gibi olmayabilir. Ancak bu püf noktalarını dikkate alarak yapacağınız pilavın tane tane ve yumuşacık olduğunu görünce, pilav yapmanın aslında hiç zor olmadığını göreceksiniz. Bu yazımızda sizlere pilav yapmanın önemli püf noktalarını vermek istedik. Birbirinden farklı birçok pilav tarifi olmasına nazaran esasında pilav yapımı hemen hemen daima bir fark yoktur. Şartları pek değişmez. Pek çok yemekte olduğu gibi fark detaylarda gizlidir.

İşte Güzel Pilav Nasıl Yapmanın Püf Noktaları

  • Pirincin çeşidi önemli, baldo pirinçte her zaman daha iyi netice alırsınız.
  • Pirinci pişirmeden önce ıslatmak yumuşacık olmasına ve tanelerin içinin eşit derecede pişmesine destek olur. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletelim. Sonra pirinci bol suda yıkayıp nişastasını çıkarmalıyız. (Suyun berraklaşması gerekir)
  • İyi bir pilav için her daim tereyağı lezzet demektir. Sağlık probleminiz varsa tereyağı yerine sıvıyağ tercih edebilirsiniz. Ben çoğunlukla ikisini karıştırırım. Tencereye önce yağı koyulmalı ve biraz kızdırılmalı. Sonra pirinci ekleyip, tuzu serpmeliyiz ve pirinç tane tane olana kadar kavurmalıyız
  • Pirinci kavururken hafif rengi dönünce suyunu ekleyin, çok fazla kavrulan pirincin rengi koyulaşır ve su çekmez. 2 su bardağı pirinç koyduysanız iki su bardağı da sıcak su koymanız gerekir. (Şayet pirinç tuzlu suda beklemedi ise ölçü 2 su bardağı pirince 3 su bardağı sıcak su olmalı). Baldo pirinçler çoğunlukla 1 ölçüye 1,5 ölçü su çeker. Önceden ıslatılan pirinçler de bir parmak daha az koymak gerekir. Diri olursa kontrol edip biraz su ilave etmek risk almaktan daha mantıklı.
  • Pirince sıcak suyu ekleyince 1-2 damla da limon suyu ek edelim. (Pirincin parlak olması için)
  • Pirinci ocağın en küçük gözünde ve en düşük ısısında pişirelim ve demlenmesi için en az 20 dakika beklenmeli.
  • Önce iyice kaynamasını bekleyip sonra altını kısıp kapağını kapatmak gerekir.
  • Pilav pişerken olabildiğince karıştırmayın, çünkü pirinçler kırılıp diri görüntüsünü kaybeder.
  • Pilav pişince biraz yumuşacık olduğunu fark ederseniz sakın kapağını kapatmayın, üstü açık bir biçimde demlendirin. Esasen yumuşacık olan pilav iyice lapa olur. Üzerine havlu kapatmaktan çok daha gösterişli.
  • Yağı az geldiyse minik bir tavaya biraz yağ koyup biraz ısıtıp üzerine gezdirebilirsiniz.
  • Pilavın altını kapattıktan sonra, demlenmeye bırakmadan önce spatula sayesinde çok hafif karıştırmak gerekmektedir. Nem dengesi sağlandığı için taneler iyice açılıyor.
  • Pilavın beyaz olmasını istiyorsanız pirinçleri yağı yakmadan kısık ateşte kavurmak gerekli. Birkaç damla limon suyu da beyaz ve parlak olmasını sağlar.
Son Güncelleme : 19.01.2024 22:45:17
Pilavın Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pilavın Püf Noktaları Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Pilavın Püf Noktaları"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir.Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır2 tane orta boy kabak2 tane orta boy hav...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Siez Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024