Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
İç Pilav Tarifi

İç Pilav Tarifi

İç Pilav Tarifi, İç pilav daha çok doğu kültüründe var olan ve zaman içerisinde gelenekselleşmiş bir pilav türüdür. İç pilavını perde pilavında, kuzu kaburga doldurmada veya tavuk doldurmada hazırlayabileceğiniz gibi, sade olarak da kavurmanın yanında hazırlayıp servis edebilirsiniz. Yapım aşaması son derece zahmetli ancak çok lezzetli bir yemektir. İç pilavın içini tavukla veya etle zenginleştirmeniz ve içeriğini değiştirerek hazırlamanız mümkündür. Ancak asıl iç pilav ciğer kuş başı ile hazırlanır. Sade bir iç pilav hazırlamak istiyor iseniz mutlaka içeriğinde ciğer olmalıdır. Perde pilavı için bir iç pilav hazırlayacak olursanız içine mutlaka haşlanmış bir tavuk kullanmanız gerekir. Kuzu kaburga dolma için hazırlayacağınız iç pilava ise mutlaka kuş başı et kullanmanız gerekir. Baharat ve içerik aynı olsa da iç pilavı kullanacağınız yemek türü ve yeri çok önemlidir. Bu nedenle iç pilav hazırlarken çok dikkatli ve itinalı olmanız gerekir. Aksi taktirde iç pilavı ne kadar güzel hazırlarsanız hazırlayın. Yanlış yerde yanlış iç pilavı kullanmak yemeğin lezzetini değiştirecektir. Şimdi iç pilavın yapım aşamasına geçelim.

İç Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 çorba kasesi baldo pirinç
  • 2.5 çorba kasesi kaynamış sıcak su
  • 1 paket dolmalık çam fıstığı
  • 1 paket kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru baş soğan
  • 1 tutam dere otu
  • 100 gram kuş başı kuzu ciğer
  • 1 adet orta boy çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı işlenmemiş çiğ badem
  • Üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı tereyağı

İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?


Öncelikle bademlerin kabukları soyulması için geniş bir kâseye alın ve üzerine sıcak su koyup üzerini kapatın. Daha sonra kabukları soyulana kadar bademleri suda dinlendirin. Daha sonra ayrı bir kâsenin içine kuş üzümlerini dökerek üzerine ılık su dökün ve kuş üzümlerinin şişmesi için üzerini kapatıp dinlendirin. Daha sonra geniş bir tencereyi ocağın üzerine alarak altını yakın. İçine kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayarak karıştırın. Soğanın suyu biraz çekilince içine zeytinyağını dökün ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Daha sonra içine bademleri süzdükten sonra kabuklarını soyarak içine atın. Daha sonra dolmalık fıstıkları atarak karıştırın. Daha sonra kuş üzümü şiştikten sonra suyunu süzün ve tencerenin içine atın. Hafif kızardıktan sonra ocağın altını kısın. Daha sonra içine küçük küçük kuş başı kuzu ciğeri doğrayarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını biraz daha açın.

Ciğerler piştikten sonra Baldo pirinçleri ayıklayıp suya tutun ve suyunu süzdükten sonra ciğerlerin içine atın. İyice karıştırdıktan sonra üzerini kaynamış sıcak su ekleyin. Daha sonra tahta bir kaşık ile harmanladıktan sonra üzerine çubuk tarçını, tuzunu ve karabiberini ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Demlenerek pişmesi içinde üzerini havlu bir mutfak bezi ile örtün. Kapağın içine kâğıt havlu bir peçete de uygulayabilirsiniz. Böylelikle pilav buharını alarak demlenerek pişmesini sağlar. Pilav kaynadıktan sonra ocağın altını en düşük ayarda kısarak yavaş yavaş pişmesini sağlayın. Hazırlayacağınız bu İç Pilav Tarifi perde pilavında ya da kuru kaburga dolmada kullanmak isterseniz pilavı bir çiğ ve sulu bırakmanız gerekecektir. Çünkü yoğun fırın ateşinde de pişmesi gerekir. Pilavı suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatarak ilk sıcağı gidene kadar dinlendirin ve ardından şık servis kasesine alarak üzerini dere otu ile süsleyip servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:32:17
İç Pilav Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
İç Pilav Tarifi Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "İç Pilav Tarifi"
Geçenlerde bir misafirliğe girmiştik. Çok güzel pilav yapmışlardı. Bende dayanamayıp bunun nasıl yapıldığını sordum. Bunun adınin iç pilav olduğunu söylediler belirli malzemeler katarak evde yapılabileceğini de söylediler. Ben de evde iç pilav yapabilmek için hangi malzemeleri kullanmalıyım ve hazırlanışı nasıl olmalıdır?
Zenan . 04.10.2018 12:31:35
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir.Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır2 tane orta boy kabak2 tane orta boy hav...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Siez Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024