Kuzu Etli Pilav

Kuzu Etli Pilav

Kuzu Etli Pilav, her yaştan birey tarafından sevilerek tüketilen kuzu etli pilav besin değeri oldukça yüksek olan bir pilav çeşididir. İçerisinde kullanılan kırmızı et protein açısından zengin bir besin iken, aynı zamanda vitamin, mineraller, A vitamini açısından da besleyicidir. Pilav sade, ya da farklı malzemeler kullanılarak en basit pişirilen yemek çeşididir. Hem çok doyurucu hem de besleyici bir yemektir ve akşam yemeklerinde sofrada en çok yer verilen yemek çeşididir. Pilav her yemeğin yanına en çok yakışan yemektir, bu nedenle kuzu eti ile pişirilen pilav bir başka lezzettedir. Bazı hanımlara göre pilavı tutturmak zor gibi gelebilir, ancak ölçüsü ile yapıldığı zaman tane tane dökülen lezzetli bir kuzu etli pilav yapabilirsiniz.
Kuzu Etli Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2-3 dal maydanoz
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Yeterli miktarda tuz
Kuzu Etli Pilavın Hazırlanışı,

Nohut bir gün öncesinden gece ıslatılır ve ertesi gün yumuşayıncaya kadar suyun içerisinde haşlanır. Pilavlık pirinci yıkayalım, daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım ve 15 dakika kadar bu şekilde bekletelim. Eğer pirincin içine tuz atarsanız hem yumuşak hem de beyaz renkte bir pirinç olur. Diğer tarafta pilavı pişireceğiniz geniş bir tavanın içine tere yağını atıp eritelim. Daha sonra kuşbaşı kuzu eti suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin. Kuru soğanları ortadan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde olacak şekilde incecik doğrayın ve etlerin içine atıp kavurma işlemine devam edin. Havucu ince julyen olarak kesip tavaya ekleyelim. Bu şekilde yaklaşık 5 dakika kadar daha bu malzemeleri soteleyin. Ardından önceden haşlanan nohudu ve kuru üzümü ekleyip karıştırın. Yapışmaz teflon tavanın içerisine hazırladığınız eli harcın bir kısmını alın. Daha sonra ıslattığınız pirinci süzün, yarısını etli harcın üzerine yayın. Daha sonra diğer etli harcı pirincin üzerine yayın ve en son kalan pirinci de etli harcın üzerine yayın. Kasenin içine 2,5 su bardağı sıcak suyu koyun ve içine tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra pirincin üzerine dökelim. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısalım. Kısık ateş üzerinde pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen kuzu etli pilavın üzerine temiz bir havlu örtelim ve 15 dakika bu şekilde demlendirin. Daha sonra servis tabağına tavayı ters çevirip kuzu etli pilavı alalım. Maydanozu incecik kıyıp serpelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.09.2018 20:25:30
Kuzu Etli Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kuzu Etli Pilav Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Kuzu Etli Pilav"
Pilavın içine pişerken biraz safran eklesem tadı ve görüntüsü bozulur mu acaba?
Eray . 10.09.2018 11:57:07
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019