Etli Pirinç Pilavı Etli pirinç pilavı, genel olarak Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerimizin vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Bu bölgelerde hayvancılık yaygın olduğundan, yemeklerde bolca et kullanılmakta ve etli yemekler sıkça görülmektedir. Etli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Etli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Pilav yapımına başlamadan önce, baldo pirincin lapa olmaması için pirinci yarım saat kadar tuzlu ılık suda bekletin. Etli pilav yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, etin taze ve yumuşak olmasıdır. Bu nedenle, tercihen kuzu eti kullanabilir veya dana eti alıyorsanız kasabınızdan sinirsiz ve yumuşak et isteyebilirsiniz. Kuşbaşı doğranmış etleri derin bir tencereye alın ve kısık ateşte buharla pişmesi için tencerenin kapağını kapatın. Etler önce suyunu salarken zaman zaman karıştırarak etin kendi suyunda pişmesini sağlayın. Etler suyunu çektikten sonra, önce sıvı yağı ardından tereyağını ekleyip birkaç dakika etleri tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun. Ardından, süzülen ve yıkanan pirinçleri kavrulmuş etin üzerine ilave edin. 1-2 dakika hepsini birlikte kavurduktan sonra damak tadınıza göre tuzu ayarlayın ve ılık suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Önce orta ateşte pilavın üzeri kabarmaya başlayana kadar pişirin. Daha sonra pilavın altını kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tencerenin kapağını açmadan beklemeye alın. Bu süreçte tencerenin üstünü bir havluyla kapatarak pilavın demini almasını sağlayın. En az 10-15 dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |