Melek Pilavı Melek pilavı, içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve besleyicidir. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok şık bir pilavdır. Çocukların da çok seveceği, vitaminli ve mineralli bir yemektir. Melek Pilavının Malzemeleri
Melek Pilavı Nasıl Yapılır? Melek pilavını yapmak için ilk olarak pirinci tuzlu suda ıslatın ve 1 saat kadar bekletin. Üzerine beyaz suyunu süzüp yıkayın ve fazla suyunu süzdürün. Kuzu kuşbaşı etlerin üzerine 5 su bardağı su ekleyip defne yapraklarını da içine atın. Düdüklü tencerede 30 dakika kadar haşlayın. Haşlanan etleri tencereden alın ve bir köşede bekletin. Etin suyunu kesinlikle atmayın çünkü melek pilavının yapılışında kullanacağız. Haşlanmış havuçları küçük küçük küp küp doğrayın. Haşlanmış mantarları doğrayın. 3 su bardağı et suyunun içine şeker ve tuzu ekleyin. Kaynamaya bırakın. İçine pirinci ekleyip karıştırın. Haşlanmış ve doğranmış sebzeleri de ekleyip karıştırın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tereyağını bir tavada kızdırıp pişen melek pilavı malzemelerinin içine eritilen tereyağını döküp nazik bir şekilde karıştırın. Kapak ile tencere arasına gazete kâğıdı serip demlendirin. Servis yapacağınız zaman pilavı karıştırıp servis yapın. Melek pilavı servise hazır. Afiyet olsun. |