Tel Şehriye Pilavı

Tel Şehriye Pilavı

Tel şehriye pilavı, ülkemizde en çok sevilen ve aynı zamanda en eski pilavlardan biridir. Özellikle diğer ülkelere göre ülkemizde çok daha yaygın bir pilavdır. Lezzetinin yanı sıra görünüşü de çok daha mükemmel olan bu pilavın yapılışı da bile o kadar kolaydır. Tarihi oldukça eskilere dayanan pilavın geliştirilerek farklı şekillerde yapılmaya başlanmıştır. Ülkemizin hemen her bölgesinde çokça yapılmaktadır. Tel şehriye pilavı, protein açısından son derece zengin yiyecekler arasında yer almaktadır. Bu nedenle özellikle kilo almak isteyen insanlar tarafından tüketilmesi gereken bu mükemmel besin kaynağı sizleri uzun süreler tok tutmaya yarayacaktır. Tel şehriye pilavının yanına birçok yiyeceği yakıştırabilirsiniz. Bu nedenle yanına birçok çorba çeşidini ya da salata türlerini sofranıza koyarak birçok farklı lezzetler ve görüntüler katabilirsiniz. Tel şehriye pilavı için diğer yemeklerdeki gibi bulunmaz malzemeler ve zor malzemeler gerekmemektedir. Hemen hemen her evde bulunan malzemelerden yapılabilecek olan bu pilav türünü yapmak için gerekli malzemeleri hazırlayarak yavaş yavaş yapılış aşamasına geçebilirsiniz. Simdi öncelikle gerekli malzemelerden bahsedelim ve daha sonra yapılış aşamasını adım adım takip edelim.

Malzemeler:
  • İki çay bardağı tel şehriye,
  • Bir yemek kaşığı kadar zeytin yağı,
  • Bir yemek kaşığı kadar tere yağı,
  • Bir su bardağı kaynar bir şekilde tavuk suyu,
  • Yarım su bardağı ya da bir çay bardağı sıcak su,
  • Bir çay kaşığı toz şeker,
  • Bir miktar tuz ve karabiber
Yapılışı:
Adım 1: Öncelikle bir tencere içerisine tere yağının tümünü ve üzerine zeytin yağının tümünü ekleyerek ocağın altını açın ve iyice eriyip köpürene kadar yağı kızdırın: Bu işlemler için ocağın orta gözünü kullanmanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Tere yağı ve zeytin yağı eriyip kızana kadar sizlerde boş durmadan şehriyenin tümünü ekleyerek ara ara karıştırarak rengi kahverengi olana kadar yağ içerisinde iyice pişiriniz. Tam olarak sertleşene kadar bu işleme devam edin.
Adım 2: Bu aşamada artık şehriyenin tümü kavrulmuş olacaktır. Tam kavrulmadan ya da kavrulduktan sonra bu şehriyeler üzerine tuz ve karabiberi ekleyiniz. (Bu aşamada ekleyeceğiniz farklı baharatlar var ise ekleyebilirsiniz.)
Adım 3: Bu aşama artık tel şehriye pilavı yapımının son aşamalarıdır. Bu aşamada baharatı da ekledikten sonra artık yavaş yavaş sıcak suyumuzu ve sıcak tavuk suyumuzu şehriyelerin üzerine ekleyelim ve bir kez karıştırarak şehriyelerin suyu çekmesini bekleyelim. Bir süre sonra suyunu tam olarak çeken pilav hazır sayılır. Suyunu tam olarak çeken şehriye pilavının üzerini kağıt havlu ile kapatarak bir süre kapağı kapalı şekilde dinlendirilmelidir. Daha sonra pilavınızı servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 16.11.2018 14:59:01
Tel Şehriye Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Tel Şehriye Pilavı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Tel Şehriye Pilavı"
Selamun aleyküm benim size sorum olacak biz ülke olarak pilav pilav yemeyi çok severiz bu bulgur pilavı olabilir pirinç pilavı olabilir hiç fark etmez hele içine şehriye olunca daha da çok güzel oluyor. Benim size sorum sadece şehriyeden pilav hangi yöreye özgü bir pilavdır. Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim saygılar
Erokay . 29.08.2018
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019