Tel Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tel Şehriye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriye Pilavı

Tel şehriye pilavı, Türk mutfağının en sevilen ve köklü tariflerinden biridir. Özellikle lezzeti ve basit yapımıyla her evde sıkça tercih edilen bu pilav, görsel olarak da oldukça çekicidir. Tarihi oldukça eskiye dayanan tel şehriye pilavı, zamanla farklı şekillerde de yapılmaya başlanmıştır. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde yaygın olarak yapılan bu pilav, protein açısından zengin bir besin kaynağıdır. Bu nedenle, özellikle kilo almak isteyenler için ideal bir yiyecektir. Aynı zamanda uzun süre tok tutma özelliği ile de bilinir. Tel şehriye pilavının yanına çeşitli çorba ve salata türleri ekleyerek sofralarınıza hem lezzet hem de görsel çeşitlilik katabilirsiniz.

Tel şehriye pilavı, diğer yemeklerde olduğu gibi zor bulunur malzemeler gerektirmez. Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle yapılabilen bu pilavı hazırlamak oldukça kolaydır. Şimdi, tel şehriye pilavı için gerekli malzemelerden bahsedelim ve ardından yapılış aşamasını adım adım inceleyelim.

Tel Şehriye Pilavı Malzemeleri

  • İki çay bardağı tel şehriye
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı kaynar tavuk suyu
  • Yarım su bardağı veya bir çay bardağı sıcak su
  • Bir çay kaşığı toz şeker
  • Bir miktar tuz ve karabiber

Tel Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Adım 1: Öncelikle, bir tencere içerisine tereyağını ve zeytinyağını ekleyerek ocağın altını açın ve yağ eriyip köpürene kadar ısıtın. Bu işlemi ocağın orta gözünde yapmanız daha uygun olacaktır. Yağ eriyip ısındığında, tel şehriyeyi ekleyin ve ara ara karıştırarak rengi kahverengi olana kadar kavurun. Şehriyeler iyice sertleşene kadar bu işlemi devam ettirin.

Adım 2: Şehriyeler kavrulduktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. Bu aşamada, damak zevkinize göre farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Adım 3: Bu aşama, tel şehriye pilavı yapımının son adımıdır. Baharatları ekledikten sonra, sıcak su ve kaynar tavuk suyunu şehriyelerin üzerine ekleyin ve bir kez karıştırın. Şehriyelerin suyunu çekmesini bekleyin. Suyunu tamamen çeken pilavı, kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatarak bir süre dinlendirin. Daha sonra, tel şehriye pilavınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mısırlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mengen Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Pilav Tarifleri ve Malzemeleri

Güveçte Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Etli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Sosları Tarifi ve Malzemeleri