Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Konya Pilavı

Konya Pilavı

Konya Pilavı, Konya pilavı daha ziyade düğün pilavı olarak anılmaktadır. Konya pilavı çok özel bir pilavdır, içerisine yarım kilo et katıldığı için normal zamanlarda pişirilmezse de kurban bayramların da çokça hazırlanıp yenen bir pilavdır. Yanında evde mayalanmış yoğurttan yapılan ayranla birlikte sunumu yapılmalıdır. Konya pilavı ayran sız olmaz. Yapımı uzun gibi gözükse de aslında kolay ve zevkli bir süreçtir, seve seve pişirilir ve afiyetle yenir. Konya pilavını hemen hemen küçük büyük herkes severek yerler. Şimdi dilerseniz bu leziz pilavın tarifine geçelim.

Konya pilavı için gerekli olan malzemeler

  • Bir su bardağı nohut
  • Bir tane kuru soğan
  • 400 gram dana kuşbaşı et (Kuzu etini sevenler için kuzu kuşbaşı)
  • 4 su bardağı et suyu
  • Bir su bardağı sıcak su
  • 4 su bardağı pirinç
  • Bir fincan kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Konya pilavı nasıl yapılır?


Konya pilavını pişirmeden önce, bir gece önceden nohutları ıslatıp haşlamanız gerekmektedir. Konya pilavında etleri pişireceğimiz tencereyi ocağa alarak ısıtıyoruz. İçerisinde iki yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. Daha sonra kuru soğanı soyup ince, ince doğradıktan sonra yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Küçük doğranmış kuşbaşı etleri ilave ederek birkaç kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte ara sıra karıştırıp tekrar kapağını kapatıyoruz. Etler suyunu çektikten sonra bir iki dakika daha kavurup etlerin seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz. Kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Etler suyunu çektikten sonra 4 su bardağı sıcak et suyunu (Et suyu yoksa normal sıcak su) ekliyoruz. Baharat ve tuzunu ayarlayıp serptikten sonra etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz, etler yumuşacık olunca tencereyi ocaktan alıyoruz.

Bu pişirme yöntemi çok set olan etler içimdi eğer daha önceden etler yumuşacık olduysa hemen baharatlarını ve tuzunu ekleyip ocaktan alabiliriz.

Pilavı pişireceğimiz başka bir tencereye, ılık suda yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve kalan tereyağını ilave ederek kavuruyoruz. Pişen etin suyunu süzdükten sonra pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Sonra da haşlanmış nohut ve kuş üzümünü ekleyerek karıştırıyoruz. Pirinçleri iki parmak geçecek kadar varsa sıcak et suyu yoksa da normal sıcak su ilave ederek, pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. Konya pilavı suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp, kapağını açmadan demlenmesi için 15-20 dakika bekletiyoruz. Konya pilavımız hazırdır arkadaşlar.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 21:02:31
Konya Pilavı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Konya Pilavı Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Konya Pilavı"
Konya mutfağı oldukça dikkat çekici bir mutfaktır. En ünlü lezzeti etli ekmek olduğu için et yemeklerinde başka lezzetleri olması da muhtemel. Bizim evde de et sıkça tüketilir. Konya pilavı oldukça lezzetli görünüyor. Bunu evde denemek istiyorum. Hangi tür et kullanılmalı ve ne süreyle pişirilmeli? Etlerin marine edilmesi gerekir mi?
Şebnem . 07.10.2018 00:18:29
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir.Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır2 tane orta boy kabak2 tane orta boy hav...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Siez Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024