Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Konya Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Konya Pilavı

Konya pilavı, genellikle düğün pilavı olarak da bilinir. Bu özel pilav, içerisine yarım kilo et katıldığı için normal zamanlarda pişirilmez, ancak Kurban Bayramı'nda sıkça hazırlanır ve tüketilir. Yanında evde mayalanmış yoğurttan yapılan ayranla birlikte sunumu yapılmalıdır. Konya pilavı, ayransız olmaz. Yapımı uzun gibi görünse de aslında kolay ve zevkli bir süreçtir. Seve seve pişirilir ve afiyetle yenir. Konya pilavını hemen hemen küçük büyük herkes severek yer. Şimdi dilerseniz bu leziz pilavın tarifine geçelim.

Konya Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Bir su bardağı nohut
  • Bir tane kuru soğan
  • 400 gram dana kuşbaşı et (Kuzu etini sevenler için kuzu kuşbaşı)
  • 4 su bardağı et suyu
  • Bir su bardağı sıcak su
  • 4 su bardağı pirinç
  • Bir fincan kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Konya Pilavı Nasıl Yapılır?

Konya pilavını pişirmeden önce, bir gece önceden nohutları ıslatıp haşlamanız gerekmektedir. Pilavda kullanacağımız etleri pişireceğimiz tencereyi ocağa alarak ısıtıyoruz. İçerisinde iki yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. Daha sonra kuru soğanı soyup ince ince doğradıktan sonra yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Küçük doğranmış kuşbaşı etleri ilave ederek birkaç kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıyoruz. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte ara sıra karıştırıp tekrar kapağını kapatıyoruz. Etler suyunu çektikten sonra bir iki dakika daha kavurup etlerin seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su ekliyoruz. Kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Etler suyunu çektikten sonra 4 su bardağı sıcak et suyunu (Et suyu yoksa normal sıcak su) ekliyoruz. Baharat ve tuzunu ayarlayıp serptikten sonra etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Etler yumuşacık olunca tencereyi ocaktan alıyoruz.

Bu pişirme yöntemi, sert olan etler için uygundur. Eğer etler daha önceden yumuşamışsa, baharatları ve tuzunu ekleyip hemen ocaktan alabiliriz.

Pilavı pişireceğimiz başka bir tencereye, ılık suda yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve kalan tereyağını ilave ederek kavuruyoruz. Pişen etin suyunu süzdükten sonra pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Sonra da haşlanmış nohut ve kuş üzümünü ekleyerek karıştırıyoruz. Pirinçleri iki parmak geçecek kadar varsa sıcak et suyu, yoksa da normal sıcak su ilave ederek pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. Konya pilavı suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp, kapağını açmadan demlenmesi için 15-20 dakika bekletiyoruz. Konya pilavımız hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Basmati Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şalgamlı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Temcit Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kepse Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepse Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Safranlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pilav Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilav Ölçüsü Nasıl Ayarlanır?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Enginarlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

İç Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Bulgur Pilavı Çeşitleri Nelerdir?

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Meyhane Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Tavuklu Pilav Kaç Kalori?

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Pilav Tarifi ve Malzemeleri

Afgan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Afgan Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpacık Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?

Bulgur Pilavı Kaç Kalori?