Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tereyağlı Pilav

Tereyağlı Pilav

Tereyağlı pilav, ülkemizde bulunan pilav türlerinden biridir. Neredeyse insanlar tarafından en çok sevilen pilav türü olan tereyağlı pilav, son derece lezzetlidir. Lezzetinin yanı sıra kokusunun da verdiği mükemmellik insanların bu pilavı daha çok sevdirmektedir. Tereyağlı pilav aslında son derece kolay bir şekilde yapılabilen bir yemek türüdür. Fakat her ne kadar kolay olsa da tereyağılı pilavı herkes yapamamaktadır. Tam olarak kıvamının tutturulamaması nedeni ile bu pilavı herkes yapamamaktadır. Sizlerde bu pilavı yapabilmek için malzemelerde bahsedeceğim miktarları tam olarak ayarlayın ve bu sayede sizler de kıvamı tutturabilirsiniz. Fakat bu pilavı en iyi şekilde yapmak için bazı durumları dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle bu pilavı yapacağınız pirinci birkaç saat önceden su içerisinde ıslattığınız zaman pirinç daha yumuşak ve daha lezzetli olacaktır. Aksi durumlarda bazen pirinç tam olarak yumuşamamaktadır. Bunun yanında bir diğer dikkat edilecek durum ise pilav pişerken suyunu çekmeden önce suyun içerisine birkaç damla limon damlatmaktır. Bu işlemi birçok kişi yapmaz. Bu nedenle pilav şeffaf bir görünüm kazanmaz ve lapa lapa bir hal alır. Sizlerde pilavın lezzetini kaçıran bu gibi durumlarla karşılaşmamak için aynı uygulamayı yapabilirsiniz. Şimdi mükemmel bir lezzet olan tereyağlı pilav yapılışında kullanılacak olan malzemelerden bahsedelim.

Tereyağlı Pilav Malzemeleri

  • İki yemek kaşığı kadar tereyağı,
  • İki yemek kaşığı arpa şehriye,
  • İki çay bardağı baldo pirinç,
  • Bir buçuk su bardağı tavuk suyu (Sıcak olmalıdır)
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı

Tereyağlı Pilav Nasıl Yapılır?


Adım 1: Öncelikle su içerisinde ıslattığınız pirinçlerin suyunu süzerek bir kenarda hazır olarak bekletin. Geniş bir tencere içerisine tereyağının ve zeytinyağının tümünü ekleyerek ocağın orta gözüne koyun ve bir süre ateşte ısıtarak bu yağların eriyerek birbirine karışmasını sağlayın. Tam olarak eriyerek karışan yağların içerisine arpa şehriyelerin tümünü ekleyerek bir süre boyunca rengi kahverengini alana kadar pişirmeye devam edelim. Çok kısa bir sürede bu işlem gerçekleşecektir.

Adım 2: bu işlemde ise süzdüğünüz pirinçlerin tamamen temizlenene kadar yıkanmasını sağlayın ve tekrar süzerek arpa şehriyelerin üzerine ekleyin ve karıştırarak birkaç dakika pişirin. Yavaş yavaş pirinçlerin şeffaflaştığını göreceksiniz. İşte bu sırada tavuk suyunu ekleyin ve bu suyun üzerine isteğinize bağlı olacak kadar tuz ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve buhar çıkışının sağlanacağı kadar ara bırakarak pilavın suyunu çekmesini bekleyin.

Adım 3: İşte bu işlemde pilav tamamen suyunu çekmiş olacaktır. Artık tereyağlı pilav servis için hazırdır. Son olarak pilavın üzerine kâğıt havlu örterek birkaç dakika dinlendirin ve ardından tabaklara servis yapın. Faklı yeşilliklerle dekor verebilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 14:12:47
Tereyağlı Pilav ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tereyağlı Pilav Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Tereyağlı Pilav"
Çocuklarım tereyağlı pilavı çok seviyor fakat çoğunlukla kıvamını tutturamıyorum. Tane tane mis gibi tereyağlı pilav yapmak için püf noktalar nelerdir? Tereyağlı pilav için gerekli olan malzemeler nelerdir? Tereyağlı pilav için kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Tereyağlı pilavın hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Fulya . 07.10.2018 11:53:39
CEVAP YAZ
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir.Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır2 tane orta boy kabak2 tane orta boy hav...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori?
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Siez Pilavı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Siez Pilavı
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024