Kuş Üzümlü PilavPilav çeşitleri oldukça fazladır ve hemen hemen herkesin kolaylıkla yapabildiği yemek türlerinden biridir. Pilav, hem lezzeti hem de doyurucu bir tadı olması nedeniyle pratik bir yemek olarak sıklıkla tercih edilir. Fakat kuş üzümlü pilav, özellikle özel günlerde ve özel misafirler için yapılan bir pilav çeşididir. Kuş üzümlü pilav, her damak tadına uygun olup her yaş grubunun tüketebileceği bir yemek türüdür. Kuş üzümü ile süslenen pilav, diğer pilavlara göre oldukça lezzetlidir. Örneğin, annemin yaptığı kuş üzümlü pilav hem pratik hem de masrafsızdır. İşte bu lezzetli pilavın tarifi: Kuş Üzümlü Pilav İçin Malzemeler
Kuş Üzümlü Pilav Nasıl Yapılır?İlk olarak soğanları ince ince doğrayalım. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine yağımızı koyup soğanları ekleyelim ve karamelize olana kadar kavuralım. Pirinçleri iyice yıkayıp tel süzgeçte süzelim. Süzülen pirinçleri tencereye ekleyelim. Hemen tuzunu ilave edip karıştıralım. Pirinç tane tane olunca baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştıralım. Daha sonra suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım. Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu kapatıp kapağını kapatalım. Dinlenmiş olan pilavı sıcak servis edelim. Ekstra BilgilerKuş üzümlü pilavın lezzetini artırmak için birkaç püf noktası vardır. Kuş üzümlerini suda bekletmek, daha yumuşak ve lezzetli olmalarını sağlar. Ayrıca, pilavın tane tane olması için pirinçleri iyice yıkayıp nişastasından arındırmak önemlidir. Tarçın ve karabiber gibi baharatlar, pilava farklı bir aroma katarken, kuş üzümü tatlı bir lezzet ekler. Bu pilav, yanında et veya tavuk yemekleriyle birlikte servis edildiğinde mükemmel bir ziyafete dönüşebilir. |
Kuş üzümlü pilavı ilk kez denemek üzereyim, ancak annemin tarifine göre yapacağım. Kuş üzümlerini ne kadar süre suda bekletmeliyim ki tam olarak yumuşasınlar? Ayrıca, pilavın tane tane olması için pirinçleri yıkarken dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?
Cevap yazMerhaba Tozan,
Kuş üzümlerini suda bekletme süresi genelde 10-15 dakika arasında yeterli olur. Bu süre, üzümlerin tam olarak yumuşaması için idealdir. Sürenin sonunda üzümleri süzerek fazla suyunu alabilirsiniz.
Pilavın tane tane olması için pirinçleri iyice yıkamanız önemlidir. Pirinçleri nişastasından arındırmak için bol suyla birkaç kez yıkayın ve suyun berraklaştığından emin olun. Ayrıca, pirinçleri yıkadıktan sonra 20-30 dakika kadar suda bekletip, daha sonra süzmek de tane tane olmasına yardımcı olur.
Kolay gelsin ve şimdiden afiyet olsun!