Pilav Çeşitleri

Pilav Çeşitleri

Pilav çeşitleri, oldukça fazla olup hemen hemen her bayanın tercih ettiği yemeklerden biri olmaktadır. Bayanlar genellikle pratik yemekleri daha çok seçmekle birlikte hemde doyurucu olanları tercih ederler. Örneğin pilav çeşitlerine sebzeli bulgur pilavı, köfteli pilav, havuçlu pilav, şehriyeli pirinç pilavı olarak örnek vermek istedim. Bu pilavlar şu şekilde olmaktadır:

Sebzeli bulgur pilavı malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yada 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 10 dal dereotu
  • 10 adet mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı su
Hazırlanışı:

Sofraların vazgeçilmez lezzeti sebzeli bulgur pilavı olmaktadır. Pilav tenceresine zeytinyağı ve tere yağını koyun ve kızdırın. Sıra sıra soğanı, biberleri, mantarları doğrayalım. Yemeklik olarak doğranan soğanları, kırmızı biberleri ve yeşil biberleri, mantarları da ilave ederek soteleyin. Ardından bulguru ekleyerek kavurun ve suyunu verin daha sonra tuzunu ve karabiberini ekleyerek lezzet katın. Pilav suyunu çektiğinde kenara alın ve üzerine bir mutfak havlusu örtüp dinlendirin. Dinlendikten sonra sıcak şekilde ikram edilir. .

Köfteli pilav malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
Pirinçleri ılık su içerisine alarak 3p dakika önceden ıslatalım. Kıymayı, rendelenen soğanları, tuzu ve karabiberi karıştırıp köfte yoğurulur. Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Az sıvıyağda köfteleri karıştırarak kızartın. Pilavın yapılacağı tencereye sıvıyağı alınır. Küp küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri kızartın. Tereyağı ekleyip yıkanmış pirinçleri ilave ederek tuzunu atın. Pirinçler şeffaf olana kadar pirinçleri kavurun. Daha sonra hazırlanan köfteleri de ilave ederek 2 su bardağından daha çok sıcak su ilave edelim ve pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim. 10-15 dakika dinlendirip servis yapılır.

Havuçlu pilav malzemeler:
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • Sıvı Yağ
  • 3 Su Bardağı kadar Su
  • 2 adet Havuç
  • 1 ader Tavuk Suyu bulyon
  • Yeteri miktarda tuz
  • Karabiber
  • Konserve bezelye
Hazırlanışı:
Pirinçler sıcak suda yarım saate yakın bekletilmelidir. Havuçları soyarak, kibrit çöpü inceliğinde doğranmalıdır. Tencereye yağ konulur ve ıslatılmış olan pirinç yıkanır. Doğranmış olan havuç ile birlikte 7 dakika kadar kavrulur. Tavuk suyu tableti kaynar su ve tuz eklenmelidir. Kapağı kapatıldıktan sonra kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır. Üzerine bezelyeler eklenir. Suyunu çekince ocaktan alınır ve 15- 20 dakika kadar dinlenmeye alınır. Servis edilirken üzerine isteğe göre karabiberde eklenebilir. Ayrıca sıcak servis yapılır.

Şehriyeli pirinç pilavı malzemeler:

  • 2,5 çay bardağı baldo pirinç
  • 1,5 bardak şehriye
  • 2,5 kaşık kadar tereyağı
  • 3,5 bardak kaynamış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak pirinci 3 defa suyunu değiştirerek yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatılır. Tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak şartı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. Aksi halde tereyağı hemen yanıp kararabilir. Şehriyeleri tereyağını ilave ederek yağ eriyene kadar karıştırılır. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Karıştırılmaya devam edilir. Pirinçler parlak olana dek kavrulması gerek. Su ölçüsü bire bir buçuk olmalıdır. Kaynamış suyu pirinçlere ilave edin ve tuzunu da koyduktan sonra orta açık ateşte suyunu çekinceye dek pişirilmesi gerek. Malzemeler pisirildikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyarak pilavı dinlenmeye alalım. Dinlenen pilavı sıcak servis yapın.
Son Güncelleme : 03.11.2018 10:42:50
Pilav Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Pilav Çeşitleri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Pilav Çeşitleri"
Pilavlarım genelde istediğim gibi tane tane olmuyor veya tane tane olduğu zamanlarda ise kuru kalıyor, önerebileceginiz püf noktalar var mı?
Melis . 29.09.2018 12:02:34
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav
Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek iç...
Fırında Pilav
Fırında Pilav
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. A...
Çin Pilavı
Çin Pilavı
Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bul...
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü Pilav
Garnitürlü pilav ülkemizde son zamanlarda git gide yaygınlaşan çok lezzetli bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç olarak ikiye ayıracak olursak garnitürlü pilavı pirinç pilavlarına bir örnek olarak gösterebiliriz. Yapımı çok kolay olan bu p...
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
Fırında tavuklu pilav, hep aklımda olan fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım bu pilavı bugün yapmaya karar verdim. Pilav ve tavuk ayrılmaz bir ikili gruptur. Bu ikiliyi nasıl yapmak isterseniz yapın güzel olacak ve afiyetle tüketilecektir. Lakin ...
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
Bir Tabak Pilav Kaç Kalori, Türk mutfağının özelliğinden dolayı sulu yemeklerin ve ızgaraların yanında olukça fazla yenilen pilavın kalorisi, özellikle kilo sorunu olan şahısları ilgilendirmektedir. Pilavın kilo alınmasına neden olması için ilk önce ...
İran Pilavı
İran Pilavı
İran pilavı adı da üzerinde olduğu gibi İran yöresine ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur pilavları ve pirinç pilavları olarak ikiye ayırt edecek olursak İran pilavı pirinç pilavlar arasında yer almaktadır. İran pilavını güzel kılan noktada zat...
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı Pilav
Kavurmalı pilav ülkemizin dört bir yanında yapılmakta olan bir pilav çeşididir. Bu pilav dünya çapında da tüketilmekte fakat Türk mutfağına özgü bir pilav olarak bilinmektedir. Kavurma ismi bu pilava et kavrulup konulduğu için eklenmiştir. Çok lezzet...
İtalyan Pilavı
İtalyan Pilavı
İtalyan pilavı diğer bir ismi ve daha yaygın olarak kullanılan ismi de Risottudur. Adı üzerinde İtalyan mutfağına ait bir pilav çeşididir. Pilavları bulgur ve pirinç pilavları olarak ikiye ayıracak olursak İtalyan pilavı yani Risotto bir pirinç pilav...
Kabaklı Pilav
Kabaklı Pilav
Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir. Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır;2 tane orta boy kabak2 tane orta boy h...
İç Pilav
İç Pilav
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen...
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur Pilavı Sade
Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kada...

 

Nohutlu Pilav
Türkmen Pilavı
Perde Pilavı
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Kuru Fasulye Pilav
Lapa Pilav
Arpa Şehriye Pilavı
Nohutlu Tavuklu Pilav
Hamsili Pilav
Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Kepekli Pirinç Pilavı
Özbek Pilavı
Acem Pilavı
Arap Pilavı
Afgan Pilavı
Basmati Pilavı
Azeri Pilavı
Fıstıklı Pilav
Havuçlu Pilav
Fırında Pilav
Çin Pilavı
Garnitürlü Pilav
Fırında Tavuklu Pilav
1 Tabak Pilav Kaç Kalori
İran Pilavı
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Popüler İçerik
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı
Özbek pilavı, herkesin afiyetle yediği ayrı bir lezzettir. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlarla, sebzelerle farklı bir tat sunar. Bu pilav bütü...
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Acem Pilavı, Acem pilavı genellikle çoğu evde yapılmasa da oldukça kolay ve zahmetsiz olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça çok olup genellikle bulgur v...
Arap Pilavı
Arap Pilavı
Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla ol...
Afgan Pilavı
Afgan Pilavı
Afgan pilavı, bir diğer adıyla Afganistan ve Özbekistan yörelerinde meşhur bir ana yemektir.Afganistan'da her 21 mart' ta Nevruz sebebiyle afgan pilav...
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı
Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu le...
Azeri Pilavı
Azeri Pilavı
Azeri pilavı, oldukça lezzetli ve pratik olmaktadır. Her evde yapılabilecek bir yemek tarifi olup her bayanın yapabileceği kolay bir doyurucu yemek çe...
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav
Fıstıklı Pilav, hem doyurucu olup hemde lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel m...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kavurmalı Pilav
İtalyan Pilavı
Kabaklı Pilav
İç Pilav
Bulgur Pilavı Sade
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019