Kuru Fasulye Pilav Kuru fasulye ve pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Anadolu'da sıkça yapılan bu yemek, hemen herkes tarafından çok sevilerek tüketilir. Hatta sadece kuru fasulye ve pilav üzerine açılmış birçok lokanta bulunmaktadır. Kuru fasulyenin yanında sunulan soğan söğüş ve ayran ile bu yemek tam bir ziyafet sofrasına dönüşür. Oldukça lezzetli ve doyurucu bir tarif olan kuru fasulye pilavının yapılışına ve gerekli malzemelerine bakalım: Kuru Fasulye Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Kuru Fasulye Nasıl Yapılır? Kuru fasulye yapımı için kuru fasulyenin bir gece önceden ıslatılması gerekmektedir. Islanan fasulye daha iyi pişecektir. Islanan fasulye haşlanır ve bir kenara alınır. Fasulye yapılacak olan tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve üzerine bir adet kuru soğan doğranır. İki yüz gram kuşbaşı doğranmış et yıkanıp eklenir ve kavrulmaya başlanır. Üzerine iki adet sivri biber eklenir ve biraz kavrulduktan sonra bir buçuk yemek kaşığı salça ve iki adet doğranmış domates eklenir. Üzerine haşlanmış olan kuru fasulye eklenir, tuz ve karabiber ilave edilir ve suyu da eklenip pişmeye bırakılır. Kuru fasulye pişince bir kenara alınır ve pilav yapıldığında pilav ile servis edilir. Pilav Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Pilav Nasıl Yapılır? Pirinç pilavı, kuru fasulyenin yanına en çok yakışan pilav çeşitlerindendir. Pilav yapılırken tereyağı tencereye alınır ve üzerine arpa şehriye eklenir ve kavrulur. Üzerine iki su bardağı yıkanmış pirinç eklenir ve pirinçler kavrulunca suyu ilave edilir. Tuz da eklenip pişmeye bırakılır. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu serilir ve kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Pilav dinlenince servis tabağına alınır. İster üzerine ister ayrı bir kaseye kuru fasulye konulur ve beraber servis edilir. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Kuru fasulye pilavın lezzetini artırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir:
Kuru fasulye pilav, hem besleyici hem de doyurucu bir yemektir. Özellikle aile yemeklerinde ve davetlerde sıklıkla tercih edilir. Bu lezzetli ve geleneksel yemeği denemenizi tavsiye ederiz! |
Argu
19 Nisan 2024 CumaMerhaba ben akşama kuru fasulye ile pilav yapmak istiyorum. Akşam misafirim gelecek ama erken den haber vermediler ben de kuru fasulyeyi islatmadim genelde bir gün önce ılık su ile ıslatırim. Bu sefer islatmadan pisirsem olur mu. Daha doğrusu bir iki saat ıslanma ile güzel pişer mi bilgi verir misiniz
Cevap yazAdmin
19 Nisan 2024 CumaMerhaba, kuru fasulyeyi ıslatmadan pişirmek mümkündür ancak biraz daha uzun sürebilir. Hızlandırmak için düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Ayrıca, fasulyeleri kaynar suya koyup yaklaşık 1-2 saat bekletmek de pişme süresini kısaltabilir. Yine de, önceden ıslatılmış fasulyeler kadar yumuşak olmayabilirler. Misafirlerinize en iyi şekilde hizmet verebilmek için fasulyelerin yeterince piştiğinden emin olun. Afiyet olsun!