Üzümlü Pilav Üzümlü Pilav, pilav yemeyi sevenlere farklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Bu güzel tarifi listenize eklemenizde yarar var. Üzümlü Pilav Malzemeleri
Üzümlü Pilav Nasıl Yapılır? Öncelikle soğanı küçük küpler halinde doğrayıp tencereye koyun ve karamelize olana kadar kavurun. Üzerine iyice yıkanmış ve süzülmüş olan pirinci ekleyin, tuzunu da ilave edip karıştırın. Pirinç tane tane olana dek pişirin ve pişmeye yakın baharatlarını ekleyip kuş üzümünü ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını tamamen kısın ve pişmeye bırakın. Suyunu çekince üzerine kağıt havlu kapatıp kapağını örtün. Demlenen pilavınızı sıcak servis edin. Dilerseniz fıstık da ilave edebilirsiniz; soğanla birlikte kavurarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Yasemin
25 Mayıs 2024 CumartesiÜzümlü pilav telifinizi çok beğendim çok güzeldi ben için birdahaki sefer badem de eklemek istiyorum tadını değiştirir yada bozar mı acaba?
Cevap yazAdmin
25 Mayıs 2024 CumartesiYasemin hanım,
Üzümlü pilavı beğenmenize çok sevindim! Badem eklemek gayet güzel bir fikir. Badem, pilava hoş bir kıtırıklık katacak ve lezzetini daha da zenginleştirecektir. Yani tadını bozmadan farklı bir aroma eklemiş olursunuz. Şimdiden afiyet olsun!
Admin
25 Mayıs 2024 CumartesiYasemin Hanım,
Öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Üzümlü pilava badem eklemek harika bir fikir! Badem, pilava farklı bir lezzet ve doku katacaktır. Bence tadını bozmaz, aksine zenginleştirir. Afiyet olsun!
Sadreddin
25 Mayıs 2024 CumartesiMerhaba, yasemin hanım badem tadını bozmaz aksine daha lezzetli hale getirir. Oldukça vitamin değeri de artar.
Soru Sor / Yorum Yap